Redaktor Grywamy.eu Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Gaming Denzel Washington polecił aktora 5 lat temu do roli, która przyniosła mu nominację do Oscara 4 lipca 2026, 19:05 · Redakcja Grywamy.eu · Grywamy.eu Rekomendacja Denzela Washingtona kluczem do sukcesu Austina Butlera Denzel Washington odegrał kluczową rolę w karierze Austina Butlera, który zdobył nominację do Oscara za kreację Elvisa Presleya. Jak wynika z informacji, to właśnie rekomendacja Washingtona pomogła Butlerowi w zdobyciu tej przełomowej roli. Współpraca obu aktorów rozpoczęła się w 2018 roku na Broadwayu, gdzie występowali razem w sztuce "The Iceman Cometh". Denzel Washington był pod wrażeniem profesjonalizmu Austina Butlera. To doświadczenie skłoniło go do wstawienia się za młodszym kolegą z branży. Baz Luhrmann, reżyser filmu "Elvis", ujawnił szczegóły tej rekomendacji w wywiadzie udzielonym w 2022 roku. Luhrmann przyznał, że nie znał wcześniej Denzela Washingtona, ale aktor skontaktował się z nim, aby polecić Butlera. Washington miał powiedzieć: „Właśnie pracowałem z tym facetem na scenie. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim poziomem profesjonalizmu”. Ta interwencja miała miejsce, gdy Luhrmann rozważał kandydatów do roli Elvisa. Austin Butler publicznie docenił wsparcie Washingtona. W 2023 roku, odbierając Złotego Globa za rolę Elvisa Presleya, podziękował mu ze sceny. „Muszę też podziękować Denzelowi Washingtonowi. Denzelu, dziękuję za Twoją życzliwość, dziękuję za Twoją hojność i za to, że mnie wspierałeś, choć wcale nie musiałeś” – powiedział Butler. Denzel Washington jest znany z tego, że wykorzystuje swoją pozycję do wspierania innych artystów. Przypadek Austina Butlera nie jest odosobniony; Washington dyskretnie pomaga w rozwoju karier, a nawet finansuje edukację młodych talentów. Wsparcie Denzela Washingtona znacząco wpłynęło na ścieżkę kariery Austina Butlera. Cytuj Odnośnik do komentarza https://grywamy.eu/topic/1018-denzel-washington-polecil-aktora-5-lat-temu-do-roli-ktora-przyniosla-mu-nominacje-do-oscara/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaming Denzel Washington polecił aktora 5 lat temu do roli, która przyniosła mu nominację do Oscara 4 lipca 2026, 19:05 · Redakcja Grywamy.eu · Grywamy.eu Rekomendacja Denzela Washingtona kluczem do sukcesu Austina Butlera Denzel Washington odegrał kluczową rolę w karierze Austina Butlera, który zdobył nominację do Oscara za kreację Elvisa Presleya. Jak wynika z informacji, to właśnie rekomendacja Washingtona pomogła Butlerowi w zdobyciu tej przełomowej roli. Współpraca obu aktorów rozpoczęła się w 2018 roku na Broadwayu, gdzie występowali razem w sztuce "The Iceman Cometh". Denzel Washington był pod wrażeniem profesjonalizmu Austina Butlera. To doświadczenie skłoniło go do wstawienia się za młodszym kolegą z branży. Baz Luhrmann, reżyser filmu "Elvis", ujawnił szczegóły tej rekomendacji w wywiadzie udzielonym w 2022 roku. Luhrmann przyznał, że nie znał wcześniej Denzela Washingtona, ale aktor skontaktował się z nim, aby polecić Butlera. Washington miał powiedzieć: „Właśnie pracowałem z tym facetem na scenie. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim poziomem profesjonalizmu”. Ta interwencja miała miejsce, gdy Luhrmann rozważał kandydatów do roli Elvisa. Austin Butler publicznie docenił wsparcie Washingtona. W 2023 roku, odbierając Złotego Globa za rolę Elvisa Presleya, podziękował mu ze sceny. „Muszę też podziękować Denzelowi Washingtonowi. Denzelu, dziękuję za Twoją życzliwość, dziękuję za Twoją hojność i za to, że mnie wspierałeś, choć wcale nie musiałeś” – powiedział Butler. Denzel Washington jest znany z tego, że wykorzystuje swoją pozycję do wspierania innych artystów. Przypadek Austina Butlera nie jest odosobniony; Washington dyskretnie pomaga w rozwoju karier, a nawet finansuje edukację młodych talentów. Wsparcie Denzela Washingtona znacząco wpłynęło na ścieżkę kariery Austina Butlera.
Rekomendowane odpowiedzi