Redaktor Grywamy.eu Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Gaming CD Projekt Red: Proces odkupienia zaufania po Cyberpunk 2077 21 czerwca 2026, 21:37 · Redakcja Grywamy.eu · Grywamy.eu CD Projekt Red: Proces odkupienia zaufania po Cyberpunk 2077 Premiera Cyberpunk 2077 w 2020 roku była prawdziwą katastrofą. Błędy, problemy techniczne i niespełnione obietnice sprawiły, że gracze poczuli się zdradzeni. Chociaż CD Projekt Red pracował nad naprawieniem gry, wydając aktualizację 2.0 i dodatek "Widmo Wolności", firma wie, że droga do odzyskania zaufania jest długa. Dyrektor generalny CD Projekt Red: Nadal daleko do odkupienia W świeżym wywiadzie dla Knowledge dyrektor generalny CD Projekt Red, Michał Nowakowski, przyznał, że studio wciąż walczy o przebaczenie graczy. "Nie jestem w stu procentach przekonany, że przeszliśmy przez cały proces odkupienia", powiedział Nowakowski. "Jestem przekonany, że straciliśmy wiarę niektórych ludzi na zawsze i to jest sprawiedliwe. Mam jednak nadzieję, że uda nam się to odzyskać - jeśli nie Wiedźminem 4, to tym, co nadejdzie później". Wnioski z Cyberpunka 2077 i plany na przyszłość CD Projekt Red wyciągnął wnioski z trudnych doświadczeń związanych z Cyberpunkiem 2077. Nowakowski podkreślił, że zespół deweloperów zdobył cenne doświadczenie i jest teraz gotowy na nowe wyzwania. Studio ma przed sobą wiele ambitnych projektów, w tym nową trylogię Wiedźmina, Cyberpunk 2 oraz Projekt Hadar. CD Projekt Red jednak nie zamierza spieszyć się z premierami gier. Zamiast wydawać gry jak najszybciej, studio chce skupić się na jakości i dopracowaniu swoich projektów. Wiedźmin 4: planowane trzecie rozszerzenie Zanim zobaczymy Wiedźmina 4, czeka nas "Pieśń Przeszłości" - trzecie rozszerzenie do Wiedźmina 3. Dodatek ma oferować podobną skalę jak "Krew i Wino" i będzie "sentymentalną podróżą do przeszłości" przed tym, jak Ciri przejmie stery po Geralcie. Premiera planowana jest na przyszły rok na PC, PS5 oraz Xbox Series X/S. Więcej informacji poznamy podczas tegorocznego Gamescomu pod koniec sierpnia. Czy CD Projekt Red odkupi sobie grzechy Cyberpunka 2077? Czas pokaże. Na razie studio skupia się na tworzeniu wysokiej jakości gier i budowaniu zaufania wśród graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://grywamy.eu/topic/888-cd-projekt-red-proces-odkupienia-zaufania-po-cyberpunk-2077/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaming CD Projekt Red: Proces odkupienia zaufania po Cyberpunk 2077 21 czerwca 2026, 21:37 · Redakcja Grywamy.eu · Grywamy.eu CD Projekt Red: Proces odkupienia zaufania po Cyberpunk 2077 Premiera Cyberpunk 2077 w 2020 roku była prawdziwą katastrofą. Błędy, problemy techniczne i niespełnione obietnice sprawiły, że gracze poczuli się zdradzeni. Chociaż CD Projekt Red pracował nad naprawieniem gry, wydając aktualizację 2.0 i dodatek "Widmo Wolności", firma wie, że droga do odzyskania zaufania jest długa. Dyrektor generalny CD Projekt Red: Nadal daleko do odkupienia W świeżym wywiadzie dla Knowledge dyrektor generalny CD Projekt Red, Michał Nowakowski, przyznał, że studio wciąż walczy o przebaczenie graczy. "Nie jestem w stu procentach przekonany, że przeszliśmy przez cały proces odkupienia", powiedział Nowakowski. "Jestem przekonany, że straciliśmy wiarę niektórych ludzi na zawsze i to jest sprawiedliwe. Mam jednak nadzieję, że uda nam się to odzyskać - jeśli nie Wiedźminem 4, to tym, co nadejdzie później". Wnioski z Cyberpunka 2077 i plany na przyszłość CD Projekt Red wyciągnął wnioski z trudnych doświadczeń związanych z Cyberpunkiem 2077. Nowakowski podkreślił, że zespół deweloperów zdobył cenne doświadczenie i jest teraz gotowy na nowe wyzwania. Studio ma przed sobą wiele ambitnych projektów, w tym nową trylogię Wiedźmina, Cyberpunk 2 oraz Projekt Hadar. CD Projekt Red jednak nie zamierza spieszyć się z premierami gier. Zamiast wydawać gry jak najszybciej, studio chce skupić się na jakości i dopracowaniu swoich projektów. Wiedźmin 4: planowane trzecie rozszerzenie Zanim zobaczymy Wiedźmina 4, czeka nas "Pieśń Przeszłości" - trzecie rozszerzenie do Wiedźmina 3. Dodatek ma oferować podobną skalę jak "Krew i Wino" i będzie "sentymentalną podróżą do przeszłości" przed tym, jak Ciri przejmie stery po Geralcie. Premiera planowana jest na przyszły rok na PC, PS5 oraz Xbox Series X/S. Więcej informacji poznamy podczas tegorocznego Gamescomu pod koniec sierpnia. Czy CD Projekt Red odkupi sobie grzechy Cyberpunka 2077? Czas pokaże. Na razie studio skupia się na tworzeniu wysokiej jakości gier i budowaniu zaufania wśród graczy.
Rekomendowane odpowiedzi