Redaktor Grywamy.eu Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Gaming Cyberpunk 2077: Tajemnice postaci Meredith Stout ujawnione przez Pawła Sasko 1 lipca 2026, 23:01 · Redakcja Grywamy.eu · Grywamy.eu Cyberpunk 2077, choć zadebiutował 5,5 roku temu, wciąż skrywa tajemnice. Paweł Sasko, główny projektant zadań w tej produkcji, wyjaśnił jedną z nich, odpowiadając na pytanie społeczności. Chodzi o wygląd Meredith Stout w jednej z kluczowych scen. Postać, która za życia miała długie włosy, pojawia się z ogoloną głową, leżąc obok Silverhanda na dnie zatoki. Ta zmiana budziła wiele pytań. Sasko rozwiał wątpliwości, wskazując na prozaiczny powód: brak środków finansowych. Animacja delikatnie poruszających się pod wodą włosów wykraczała poza dostępny budżet. Twórca podkreślił jednak, że to wymuszone ograniczenie stało się inspiracją do wzbogacenia narracji. Zgolenie głowy Stout symbolizuje utratę honoru i wstyd, co koresponduje z jej możliwym losem – w zależności od wyborów gracza, bohaterka może zostać stracona przez korporację Militech. Sasko skomentował: „Jej głowa jest ogolona, ponieważ rigging i animacja włosów delikatnie poruszających się pod wodą wykraczały poza dostępny budżet, musiałem być kreatywny w designie, więc zamieniłem to w część historii. Antropologicznie mi się to podobało, ponieważ zgolenie głowy kojarzy się z utratą honoru, twarzy i przyćmieniem przez wstyd. To jeden z przykładów tego, jak ograniczenia pobudzają kreatywność”. Paweł Sasko obecnie pełni funkcję współreżysera Cyberpunka 2, którego data premiery nie została jeszcze ogłoszona. Dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji zagrać w Cyberpunka 2077, gra jest dostępna na Steamie w promocyjnej cenie 59,70 zł, zamiast standardowych 199 zł. Oferta obowiązuje do 9 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://grywamy.eu/topic/971-cyberpunk-2077-tajemnice-postaci-meredith-stout-ujawnione-przez-pawla-sasko/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaming Cyberpunk 2077: Tajemnice postaci Meredith Stout ujawnione przez Pawła Sasko 1 lipca 2026, 23:01 · Redakcja Grywamy.eu · Grywamy.eu Cyberpunk 2077, choć zadebiutował 5,5 roku temu, wciąż skrywa tajemnice. Paweł Sasko, główny projektant zadań w tej produkcji, wyjaśnił jedną z nich, odpowiadając na pytanie społeczności. Chodzi o wygląd Meredith Stout w jednej z kluczowych scen. Postać, która za życia miała długie włosy, pojawia się z ogoloną głową, leżąc obok Silverhanda na dnie zatoki. Ta zmiana budziła wiele pytań. Sasko rozwiał wątpliwości, wskazując na prozaiczny powód: brak środków finansowych. Animacja delikatnie poruszających się pod wodą włosów wykraczała poza dostępny budżet. Twórca podkreślił jednak, że to wymuszone ograniczenie stało się inspiracją do wzbogacenia narracji. Zgolenie głowy Stout symbolizuje utratę honoru i wstyd, co koresponduje z jej możliwym losem – w zależności od wyborów gracza, bohaterka może zostać stracona przez korporację Militech. Sasko skomentował: „Jej głowa jest ogolona, ponieważ rigging i animacja włosów delikatnie poruszających się pod wodą wykraczały poza dostępny budżet, musiałem być kreatywny w designie, więc zamieniłem to w część historii. Antropologicznie mi się to podobało, ponieważ zgolenie głowy kojarzy się z utratą honoru, twarzy i przyćmieniem przez wstyd. To jeden z przykładów tego, jak ograniczenia pobudzają kreatywność”. Paweł Sasko obecnie pełni funkcję współreżysera Cyberpunka 2, którego data premiery nie została jeszcze ogłoszona. Dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji zagrać w Cyberpunka 2077, gra jest dostępna na Steamie w promocyjnej cenie 59,70 zł, zamiast standardowych 199 zł. Oferta obowiązuje do 9 lipca.
Rekomendowane odpowiedzi